Chrome-selain lisää usean käyttäjän kirjautumisen ja synkronoinnin

Google Chrome, kuten mikä tahansa suolaa arvoinen tech-tuote, haluaa, että kokemuksesi siitä on henkilökohtainen. Missä tahansa tietokoneessa käyttäjä istuu, hänen kirjanmerkkien, asetusten, laajennusten ja sovellusten sekä jopa salasanojen on oltava helposti saatavilla. Uusimmalla beetajulkaisullaan, joka levitetään pian kaikille käyttäjille, Chrome lisää jaettujen tietokoneiden mukautetun käyttökokemuksen, joka antaa useiden ihmisten mahdollisuuden synkronoida Chrome-esineensä yhteen selaimeen ja antaa sinun käyttää mitä tahansa maan päällä olevaa Chrome-selainta ikään kuin se olisi sinun oma.

Mikään ei ole muuttunut Chromen ulkoasusta, kunnes siirryt Asetukset-valikkoon (tai Macin "Asetukset"), johon pääsee napsauttamalla selaimen oikeassa yläkulmassa olevaa jakoavainkuvaketta. Henkilökohtaiset jutut -osiossa uusi Käyttäjät-alaosasto tarjoaa painikkeen "Lisää uusi käyttäjä". Napsauta sitä, ja uusi ikkuna avautuu, ja kysyy uuden käyttäjän Google-tilin nimeä ja salasanaa. Nyt uudesta ikkunasta tulee täysin erilainen Chrome-esimerkki, jonka vasemmassa yläkulmassa on pieni käyttäjän kuvake ja kaikki omat kirjanmerkit, asetukset ja laajennukset.

Huomaa, että tämä ei ole vain vaihdettava Chrome-tilien välillä yhdellä tietokoneella - joku voi luoda tilin tai kirjautua sisään ja käyttää Chromea täysin erillisessä ikkunassa pitäen toisen tilin auki ja käynnissä. Ainakin Windows 7: ssä, Chrome jopa erottuu eri tehtävärivikuvakkeiksi, jolloin käyttäjän kuvake on leimattu kuhunkin.

Kuten Googlen Chrome-tiimi huomauttaa, tämä ei ole millään tavalla turvallinen käyttäjän vaihtomenetelmä. Se on tarkoitettu tietokoneille, joissa useat ihmiset käyttävät jo samaa käyttäjätiliä: yhteiskonttoritietokoneessa tai kenties kotitietokoneessa, jossa on helpompaa vain avata selain kuin kirjautua ulos ja kirjautua sisään. Ratkaisu vaihtoon liittyvään ongelmaan, ylös tähän asti oli tarkoitus vain avata "Incognito-ikkuna" ja kirjautua erillisille tileille; useilla tileillä, jokaisella on kuitenkin pääsy omaan ulkoasuun ja tunteeseen.

Yksi omituinen ominaisuus Chromen useissa käyttäjätileissä, ainakin sellaisena kuin se on kirjoitettuna, on se, että sitä ei voida poistaa käytöstä. Mikään ei estä henkilöä, joka pysähtyy työpöydän tai kannettavan tietokoneen vieressä, kun et käytä sitä, napsauttamalla Asetukset (tai vasemman yläkulman käyttäjän kuvaketta, jos olet lisännyt useita tilejä) ja lisäämällä toisen tilin Chromeen selain. Tilien poistaminen Asetukset / Asetukset-sivulta on helppoa, mutta jos joku on määrittänyt oman tilin selaimeesi, hän on jättänyt tilinsä kaiken kaiken auki sinulle. Jos käytät useita tilejä jonkun muun omistamassa tietokoneessa, siirry mieluummin järjestelmän vaihtoehtoihin ja poista salasanojen ja mahdollisesti myös kirjanmerkkien synkronointi käytöstä, jos sellainen on arkaluonteista.

Useat yksilölliset Chrome-tilit ovat Chromebookien vetovoiman kulmakivi, mutta Google todennäköisesti tietää, että verkossa on runsaasti verkkokirjoja, helposti siirrettäviä kannettavia tietokoneita ja muita laitteita, jotka hyötyvät helposta käyttäjän vaihtamisesta. Sillä välin voit vapaasti asettaa sen omalle Chrome-selaimellesi - mutta ole taas tarkka siitä, missä kirjaudut Chromeen, varsinkin jos synkronoit salasanoja.

Lue myös:

  • Viisi kertaa säästölaajennusta Google Chromelle
  • Google Chrome yrityksille: Se on valmis sinulle, vaikka et olisi siihen valmis
  • 7 tappajaominaisuutta hakkerit Google Chromelle

© Copyright 2020 | mobilegn.com